У оквиру полагања завршних испита на смеру Посластичар, у Трговинско-угоститељској школи је протекле недеље организован хуманитарни базар посластичарских производа.

Уз подршку руководства школе, професори посластичарства наставили су хуману традицију започету прошле године. Осим посластица израђених на завршном испиту и традиционалних колача који се праве у школској посластичарници „Фонтана“, на хуманитарном базару нашли су се и производи које су донирали социјални партнери као и хумани људи који су желели да подрже ову акцију.

“Овим базаром, који је одржан 10. јуна, желели смо да на најхуманији начин промовишемо смер  Посластичар и Трговинско-угоститељску школу, јер ми наше ученике учимо да пре свега буду добри људи. Тешко је било изабрати за чије ће лечење бити уплаћен новац али смо одлучили да то буду Тодор и Немања. Овом акцијом сакупљена је 91500 динара, која је уплаћена на рачуне ова два дечака. Тако су наши матуранти и њихови млађи другови одржали час хуманости и презентовали нашу школу”, кажу професори.

Посетиоци базара могли су да купе кифлице, мафине, пројице, принцес крофне, па и трешње, а своје услуге у замену за прилог болесним суграђанима нудио је и један козметички салон.

Акцију су подржале и наше колеге из других школа које су са својим ученицима дошле да купе производе, као и велики број наших суграђана које ни киша, ни лоше време нису могли да спрече да узму учешће у акцији.