КРАТАК ОПИС ПРОЈЕКТА

“ Students’ Training in Front Office management in luxury hotels

бр. 2020-1-RS01-KA102-065267

Пројекат под називом „Обука  ученика за управљање „front office“ пословима у луксузним хотелима“ ће обухватити првенствено наставнике и ученике образовног профила туристичко-хотелијерски техничар. Биће реализован у току наредне 2 школске године, до октобра  2021. године. Циљ пројекта је повећање мобилности и стручних компетенција наставника и ученика у сарадњи са партнерима из Атине, са сврхом међународног повезивања сродних школа и институција и размене искустава у раду и учењу. Активности пројекта биће реализоване кроз 3 туре мобилности за по 9  ученика и 2 наставника-пратиоца који ће боравити у Атини по 14 дана. Партнерска организација организоваће свакодневне активности које ће обухватати предавања, радионице, семинаре, посете сродној школи, стручним удружењима, престижним хотелима, као и часове грчког језика и културолошке посете знаменитостима Атине. Ученици ће имати прилику да у Глифади, највећем предграђу главног града  Атине, стичу своје вештине у комуникацији и раду управо у наjпрестижнијим хотелима овог дела Грчке. Ученицима, као и наставницима је обезбеђен превоз, смештај и  храна, као и путно и здравствено осигурање…  Вредност одобреног пројекта је  63.213 еура.
 
 

У периоду од 21.11. до 16.12. 2021. године три групе од 9 ученика и 2 наставника пратиоца  боравили су у Атини поводом реализације активности мобилности у оквиру Еразмус + пројекта  „Обука  ученика за управљање „front office“ пословима у луксузним хотелима“. Великим ангажовањем свих учесника и партнерске организације „ИНПЛАНЕТ“ успешно су реализоване све активности предвиђене пројектом и поред отежавајућих околности изазваних пандемијом. Ученици су своје искуство и утиске описивали у дневним извештајима и објављивали у Фекјсбук групи пројекта. (https://www.facebook.com/groups/358910059344459/?ref=share ).

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Приликом доделе сертификата трећој групи учесника мобилности, наши ученици представили су: представницима партнерске организације, особљу хотела и ученицима средње стручне школе из Глифаде своју земљу, град и школу из које долазе. Такође су презентовали своје активности током боравка у Атини и захвалили се комплетном тиму реализатора пројекта.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

На свечаности поводом обележавања школске славе Св Саве одржана је дисеминација пројекта. Учесници мобилности представили су представницима локалне самоуправе, Школске управе Лесковац, представницима Народне банке Србије, социјалним партнерима школе, родитељима, ученицима и наставницима наше школе резултате и исходе пројекта „Обука  ученика за управљање „front office“ пословима у луксузним хотелима“. Овом приликом управа школе наградило је учеснике мобилности због залагања и успешног представљања своје земље, града и школе и одговорног понашања током реализације пројекта.