КРАТАК ОПИС ПРОЈЕКТА

“ Game ON, Obesity OFF ”

бр. 2020-3-HU01-KA105-093825

Трговинско-угоститељској школи одобрен је нови Еразмус + пројекат омладинске размене “Укључи вежбање, искључи гојазност” који обухвата размену младих из Мађарске, Италије, Пољске, Србије и Северне Македоније.

Циљ пројекта је указивање на важност активног начина живота, обука о правилима игре Петанк, и организовање кампање против гојазности.  Пројекат ће имати 2 мобилности за 7 ученика и 1 наставника-пратиоца из сваке од земаља учесница. Планиране активности реализоваће се у Њиређхази, у Мађарској, до краја 2021. године.

 

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Успешно завршен још један Еразмус + пројекат

Трговинско-угоститељска школа учествовала је у омладинском Еразмус + програму  „Game on, obesity off.“ Пројекат је одржан у Мађарској у месту Котај поред града Ниђерхаза у периоду од 27.09 до 04.10. 2021. године.  Поред ученика из наше школе учествовали су и партнери из Северне Македоније, Пољске и домаћина Мађарске. Сви учесници пројекта  били су ученици између 16 и 18 година. Тема пројекта била је здрави стилови живота и борба против гојазности. У току пројекта учесници су имали могућност да уче једни од других и да размењују своја искуства. Учесници су учествовали у радионицама у мултикултуралним групама где су се упознали са важношћу активног начина живота, научили правила традиционалне мађарскеигре петанка и организовали кампању против гојазности. У току пројекта учесници су се упознали  и са културно историјским знаменитостима града Ниђерхазе. Све екипе  представиле су  државу и градове из којих долазе.  Циљ оваквог начина рада био је да се млади из различитих земаља боље упознају, уче једни од других и унапреде своје језичке компетенције.