КРАТАК ОПИС ПРОЈЕКТА

“ Practice, Play, Promote!

бр. 2020-3-EL03-KA105-006615

Трговинско-угоститељска школа биће део новог Ерасмус пројекта „Вежбајте, играјте се, промовишите!“ који обухвата размену младих из Грчке, Бугарске, Северне Македоније, Србије и Мађарске.

Циљ пројекта је промоција здравих стилова живота  и укључивање младих са мање могућности из географских и економских разлога. Пројекат ће имати 2 мобилности за 8 ученика и 2 наставника-пратиоца из сваке од земаља учесница. Планиране активности реализоваће се у Грчкој, на Пелопонезу, током лета или јесени 2021.

ПОЧЕТАК ОМЛАДИНСКИХ РАЗМЕНА У ЈУНУ!

Вежбајте! Играјте се! Промовишите! је Ерасмус + пројекат омладинске размене коју организује неформална група „Млади за Метони“. Овај пројекат има две активности:

1) АПВ (посета за планирање активности) 5 – 6. јуна + 2 дана за путовање (по 1 учесник из сваке организације старији од 18 година)
2) Размена младих од 18. до 25. јуна + 2 дана за путовања (8 учесника од 13-30 година (по могућности 16-23 године) + 1 вођа групе старији од 18 година)

У свакој од активности учествоваће учесници из 5 земаља: Грчку представа Youth for Methoni, Северну Македонију EVEC из Штипа, Бугарску YIYD, Србију Трговинско-угоститељска школа Лесковац и Мађарску Kalamaris Egiesulet.

Пројекат има следеће циљеве:
• освестити учеснике о важности здравог и активног начина живота;
• натерати учеснике да развију акције за борбу против гојазности организовањем кампање у Метонију;
• омогуц́ити учесницима да користе Петанк као средство за активно провођење времена на отвореном;
• повец́ати самооснаживање и самопоштовање младих.

Биће то међународни састанак током којег млади добијају прилику да уче једни од других и размењују искуства. Имају прилику да раде у мултикултуралним тимовима и граде своју европску мрежу. Што више делимо једни с другима, више учимо једни од других.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Успешно завршен омладински пројекат

 

У школском ресторану наше школе организована је презентација поводом завршетка пројекта  Practice! Play! Promote!
Пројекат  Practice! Play! Promote!  представља  организовану размену младих од стране неформалне групе  “Youth for Methoni” из Грчке. Програм је трајао од 18.6.2021 до 25.6.2021. а обухваћени су ученици из  Србије, Бугарске, Мађарске, Северне Македоније и Грчке. Пројекат је имао циљ да освести учеснике о здравом и активном начину живота. Ради се о  међународном сусрету  током којег млади добијају прилику да уче једни од других и размењују искуства у оквиру мултикултурних тимовима, градећи сопствену европску мрежу, повећавајући самопоштовање  и поштовање других. 
Тим наше школе чинили су: Љиљана Коцић, Јана Милојковић, Александра Милошевић, Милица Савић, Марко Митић, Виктор Тасић, Јован Илић, Страхиња Ђуретић и вођа тима Братислав Митић. Ученици су на  презентацији успешно дочарали њихов боравак у Метонију у оквиру овог пројекта.