„Светионик знања“ је пројекат који подстиче средњошколце да кроз креативан и поучан вишемесечан рад савладају основе писања пројеката као и презенетовање истих. Петнаест тимова сачињених од 4 учесника, координатора, стручног ментора и алумног ментора имали су прилику да  напишу најбољи пројекат за унапређивање њихове животне заједнице. У програму су учествовли средњошколци из 15 општина Републике Србије. Овогодишњи градови који учествују: Београд, Ваљево, Вршац, Врање, Лесковац, Крагујевац, Лозница, Панчево, Нови Сад, Нови Пазар, Уб, Чачак, Пирот, Ниш и Шабац.Шездесет одабраних средњошколаца је имало прилику да присуствују свечаном отварању од 22. до 24. новембра 2019. године у Вршцу где су се ученици упознали са концептом пројекта, као и својим обавезама у наредном периоду.

Затварање пројекта, односно затварање такмичарског дела и завршна свечаност,одржани  су у периоду од 1. до 3. фебруара 2020. године, на Златибору. Организовано је  представљање 15 осмишљених пројеката пред стручном комисијом, током кога тимови презентују своје идеје, док  стручни жири, сачињен од представника компанија у Србији са јаком традицијом друштвене одговорности бирају победнике Пројекта и потенцијално улажу у идеје које су изложили тимови.

Ученице III разреда образовног профила туристички техничар Катарина Стојановић, Јована Стојановић и Миљана Стаменковић, чиниле су тим. На овогодишњем такмичењу освојиле су  3. место, са пројектом на тему спорта. Ученице наше школе поред најлепших утиске које носе са овог такмичења, кажу да им  овај успех отвара многа врата, како за будућност, тако и врата пријатељства. Оформиле  су  фантастичан тим и тако  радили  три месеца колико је пројекат трајао. Ово је сјајан пројекат за средњошколце који ће их подстаћи да покрену нове идеје у својим локалним заједницама.