Дана 09.11.2019. године одржана је  II Манифестација хране и пића „Укуси југа“. Манифестација је одржана у хотелу „Грозд“ у Власотинцу, са око  шездесет излагача и удружења и око сто учесника који су  имали своје изложбене столове. Међу учесницима који су презентовали наша домаћа национална  јела, била је и Трговинско-угоститељска школа.

Трговинско-угоститељска школа је на свом штанду представила јела народне српске кухиње, али и регионална јела која управо карактеристишу југ Србије, и наравно незаобилазни лесковачки роштиљ. У припреми тих јела учествовали су ученици образовног профила кулинарски техничар и кувар, за припрему домаћих колача и посластица били су задужени ученици образовног профила посластичар, док  су ученици образовног профила угоститељски техничар  демонстрирали припремање коктела, које су посетиоци имали прилику да пробају, као и да виде  њихову припрему.

На крају, одржана је и кратка презентација школе од стране ученица образовног  профила  туристички техничар о историјату школе, образовним профилима, као и успесима које наставници и ученици постижу на разним локаним,регионалним и међународним такмичењима.