Дана 16.10.2019.године, у Лесковцу, одржано је регионално такмичење средњошколаца у предузетничким вештинама „Пословни изазов“. Такмичење је окупило 130 ученика из 30 средњих школа југоисточне Србије и то: Алексинца, Блаца, Бојника, Лесковца, Медвеђе, Ниша, Пирота, Прокупља, Сврљига, Владичиног Хана, Власотинца, Врања, Вучја и Житорађа.

Пројекат „Пословни изазов“ који финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије а реализује организација Достигнућа младих, покренут је пре 12 година, са намером да подстакне средњошколце да употребе своје вештине на иновативан начин, како би унапредили свој предузетнички дух и повећали своје могућности за запошљавање.

Сваке школске године, организација Достигнућа младих реализује четири регионална, једно национално, као и међународно такмичење за средњошколце западног Балкана.

Ово једнодневно такмичење пружа ученицима прилику да развију самопоуздање, способност креативног размишљања и тимског рада.На почетку такмичења, тимови састављени од ученика различитих школа, осмишљавају решење проблема који им је постављен, уз помоћ пословних волонтера израђују бизнис планове, које на крају дана презентују члановима жирија и публици.

Петочлани тимови састављени од ученика из различити школа добили су задатак да осмисле производ или услугу која ће помоћи хотелима да се истакну међу растућом конкуренцијом у приватном смештају.

На овогодишњем такмичењу учествовале су и ученице Трговинско-угоститељске школе: Катарина Ђорђевић, Анђела Стојиљковић, Теодора Марковић, Анђела Петровић, Катарина Петровић и Анђела Благојевић,

Овом приликом све ученице су на адекватан начин, презентовале кроз своју креативност, комуникацијске и презентацијске вештине, а ученица Анђела Стојиљковић је, са својом екипом, која је преставила идеју увођења виртуелних наочара у хотеле, освојила треће место и пласман на Националном такмичењу.

Ментори ученицама били су професори економске групе предмета Александра Спиридоновић, Оливера Несторовић и Слађан Цветковић.