У периоду од 10.10. до 13.10.2019.године, у хотелу „Матерада“ у Поречу одржани су традиционални осми сусрети ученика и наставника угоститељско-туристичких школа из региона под називом  ГАТУС 2019.

Домаћин и организатор осмих сусрета ГАТУС 2019. је била Туристичко-угоститељска школа „Антона Штифанића“, Пореч у Републици Хрватској. На манифестацији која траје три дана учествовало је 13 школа из региона  и преко 100 ученика и професора из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије.

Ученици, будући радници у туристичким агенцијама, рецепционери, кувари, посластичари и конобари, су се на сусретима ГАТУС 2019. такмичили у три дисциплине:

  • Туристички тродневни аранжман на тему здравственог туризма „MAGIC WELLNESS“;
  • Постављање свечаног стола и припрема коктела;
  • Припрема јела по наруџбини и ресторанског дезерта.

На челу тима ученика и наставника је била директорка школе Драгана Иванчевић .

Тговинско угоститељска  школа из  Лесковца освојила  је два златна признања и једно сребрно.

У дисциплини туристички тродневни аранжман на тему здравственог туризма „MAGIC WELLNESS“ учествовале су као екипа, наше три ученице Миљана Стаменковић,Емилија Вучковић и Александра Тончић.Према броју освојених бодова, ученице су освојиле златно признање. Ментор ученицама је био професор агенцијског и хотелијерског пословања  Братислав Пејић.

У дисциплини постављање сечаног стола и припрема коктела, као екипа учествовала су три ученика Анастасија Марјановић, Јелена Јовановић и Немања Тасић.  Према броју освојених бодова, ученици су освојили златно признање. Ментор ученицима је био професор  услуживања Славољуб Марковић.

У дисциплини припрема јела по наруџбини и ресторанског дезерта учествовала је такође трочлана екипа, Јован Пејковић, Алекса Младеновић и Михајло Тодоровић. Према броју освојених бодова, ученици су освојили сребрно признање. Ментор ученицима је био професор куварства Славиша Милошевић.

На челу тима ученика и наставника је била директорка школе Драгана Иванчевић .

Ученици наше школе још једном су на прави начин презенвоали своје образовне профиле,показавши своје знање и практичне вештине, професионалност и тимски рад и тиме донели велики успех школи,као и граду Лесковцу.