Промоција нове друштвене игре „Финансије за касније“ у издању Народне банке Србије одржана је у нашој школи.

Извештај о томе како је протекла промоција игре и какви су утисци наших ученика који су први у Србији имали част да је испробају можете погледати кликом на овај линк,  почев  од 6:52.

Ради упознавања начина како се изборити са свим животним задацима и уштедети што више финансија за позно доба и пензију, господин Никола Вучковић упошљеник Народне банке Србије је осмислио друштвену игру која на забаван, маштовит и интересантан начин уводи њене учеснике у свет креирања и спровођења личне финансијске политике, у складу са изазовима који се пред њима свакодневно постављају, указујући какви их приходи и расходи очекују у животу и како ће на најбољи начин управљати њима.

Ова игра направљена је по узору на сличне друштвене игре, али прилагођена овдашњим условима. Садржи детаљне представе животних ситуација у којима су се нашли наши ученици, а које ће од њих изискивати правовремене одлуке како би из њих изашли као победници.

Играње друштвене игре не захтева претходно економско предзнање, већ само добру вољу и жељу да се, кроз игру, учеснициизборе са свим ситуацијама у свакодневници и уштеде што више финансија за позно доба и пензију.

Игра је намењена ученицима средњих економских школа, у којима се проучавају предмети из банкарства и финансија, запосленима у Народној банци Србије и свима онима који би желели да се, кроз забаву и дружење, ближе упознају с вођењем монетарне политике. Игра ће такође бити доступна и запосленима у другим централним банкама, гостима и сарадницима Народне банке Србије који ће, захваљујући двојезичним објашњењима, моћи да је користе без икаквог ограничења.