Извештај о учешћу ученика образовног профила комерцијалиста у обележавању Јубилеја Економске школе

 

Први пут у оквиру обележавања Дана школе Економска школа je организовала и такмичење у решавању студије случаја за средњошколце, чиме се даје значајан допринос развијању ученичких компетенција.

 

Студија случаја одржана је 13. септембра у Центру за стручно усавршавање са почетком у 12 сати. Ово такмичење је окупило средњошколце из различитих школа, пружајући им прилику да покажу своје вештине, креативност и способност тимског рада.

 

Учесници су били тимови из следећих школа: Техничка школа “Раде Металац”  из Лесковца, Економска школа из Пирота, Трговинско-угоститељска  школе из Лесковца, Економска  школа из Ниша, Економска  школа „Ђука Динић“ из Лесковца и Техничка  школа из Власотинца.

Представници Трговинско угоститељске школе су ученици образовног профила комерцијалиста 2-1: Теодора Илић, Кристина Анђелковић и Милена Цакић.

 

Сама студија случаја представља симулацију реалног пословног проблема или изазова који захтева решење. Учесници су се суочили са задатком који је повезан са образовањем, а истовремено релевантан за савремено друштво.

Студија случаја је посебно истакла креативност и иновативност младих такмичара који су представили широк спектар решења, укључујући и дигиталне алате, уметничке перформансе и едукативне кампање. Поред тога, такмичење је нагласило важност тимског рада и комуникације и подстакло ученике да развију вештине које су од суштинског значаја за будуће успехе у каријери.

 

Извештај саставила професор

Марина Михајловић