Capture


Серијал “Кувати знањем“ је заједнички пројекат Трговинско-угоститељске школе и Телевизије Лесловац. Циљ пројекта је заснован на жељи да се гледаоцима Телевизије Лесковац представи трговинско угоститељска школа на један специфичан начин.Наша замисао је била да ученици, предвођени професорима из угоститељске струке наше школе припремају и услужују јела, посластице и пића која гастрономски представљају комплетан мени за један оброк у неком од познатих Лесковачких ресторана. С тога смо дошли на идеју да позовемо наше социјалне партнере са којима сарађујемо и који учествују у обликовање и усавршавање наших ученика из области практичне наставе, да се укључе у овај пројекат.
Кроз серијал „Кувати знањем“ од 30-ак епизода ученици ове школе ће Вам припремати специјалитете из целог света, упознаће вас са специфичностима разних кухиња, откриће вам тајне свог заната. Биће ту речи о разним врстама меса, риба, поврћа. Упутиће вас, наравно и у чаролију употребе зачина и других специфичних додатака. Осим припреме специјалитета светских кухиња, и лагане приче која прати ову припрему, ученици Трговинско-угоститељске школе, тачније будући конобари, послужиће припремљено јело и преузеће улогу сомелијера, па ћете моћи нешто да чујете и о тајнама справљања и послуживања вина.
Верујемо да је у кувању садржана сама есенција живота. Оно је за нас начин да у сваком тренутку најбоње ствари које живот нуди – пријатељство, љубав, путовања, хедонизам и здравље испуњавају наше животе.
Видимо кување као уметност уживања у животу и позивамо вас да уз наше емисије навучете кецеље, заврнете рукаве и почнете да уживате са нама!