Ђак генерације

На Белом двору данас је уприличен пријем за најбоље ученике у Србији. Ђак генерације ТУШ Лесковац, Тасић Стефан са одељењским старешином Илић Миљаном, био је данас представник на пријему код престолонаследника Александра Карађорђевића у Београду.

Прочитајте више

Дани лесковачке мућкалице и шопског фолклор

Данас је у комплексу Шоп Ђокићеве куће одржана манифестација „Дани лесковачке мућкалице и шопског фолклора“, коју је као резултат пројекта „Магија синергије“ организовала Туристичка организација града Лесковца.

Прочитајте више

Међународно такмичење “Young chef”

Ученици Трговинско-угоститељске школе из Лесковца Ване Маџунковски,Тасић Стефан и Динић Мартин учествовали су у пратњи ментора Горана Живковића, Анђелковић Стефана и координатора практичне наставе Славољуба Марковића на међународном такмичењу “Yоунг цхеф” у Струги

Прочитајте више

МЕЂУНАРОДНИ ГАСТРО-ТУРИСТИЧКИ ФЕСТИВАЛ

На 11. Међународном Гастро-Туристичком фестивалу одржаном у Нишу у категорији Такмичење националне кухиње- излозбени радови, ученици Трговинско-угоститељске школе из Лесковца

Прочитајте више

Мој град престоница културе

На Универзитету Сингидунум, у Нишу, данас је организовано такмичење у решавању студије случаја на тему “Мој град престоница културе” где је требало представити своје место као дестинацију културног туризма.

Прочитајте више

Републичко такмичење у баскету

Ученице Трговинско-угоститељске школе постигле су феноменалан успех и другу годину заредом се пласирале на Републичко такмичење у баскету 3*3 које це се одржати у Новом Саду у мају месецу.

Прочитајте више

Тајни Деда Мраз

Тајни Деда Мраз у Трговинско-угоститељској школи На иницијативу ученика другог разреда образовног профила кулинарски техничар организован је „Тајни Деда Мраз“ са циљем зближавања и ширења лепих и племенитих дела и речи.

Прочитајте више

Тирамису на модеран начин

Тирамису на модеран начин припремао је Јован Пејковић, победник у овој дисциплини на недавно одржаном такмичењу. Вредне студенткиње настављају да уче и српски језик, данас о омиљеној женској активности – куповини.

Прочитајте више

Школска радионица Фонтана

Последњег дана практичне обуке у школској радионици Фонтана студенткиње из Грчке успешно су савладале припрему бресквица и пиварица. Декорација бресквица била је посебно интересантна,

Прочитајте више

Општинско такмичење у кошарци

Ученице наше школе Наталија Крстић III6,Дјордјевић Милица III1,Вуксановић Милица II2,Станцић Кристина II2,Петровић Хелена I1,Стојанович Јана I2, Шарић Тара II2 и професор Дејан Трако освојили су II место на Општинском такмичењу у кошарци.У финалу су поражене од ученица Техничке школе. Честитамо на сјајном пласману и оствареном резултату.

Прочитајте више

Грчко вече

Синоћ су наше пријатељице из ИЕК Глyфадас за ученике, директорку и наставнике Трговинско-угоститељске школе припремиле грчко вече. Уз грчке и српске хитове, храну, оригиналну портокалопиту и галактобурек уживали смо у дружењу, песми и националним грчким плесовима.

Прочитајте више

Српска Триатлонска Унија

На јучерашњем свечаном пријему које је приредила Српска Триатлонска Унија,на челу са председницом савеза Маријом Десивојевић у просторијама луксузног хотела „Делта Хаус“ у Београду уручена су признања и награде најуспешнијим овогодишњим триатлонцима,

Прочитајте више

Општинско такмичење у кошарци

Ученици наше школе освојили су друго место на Општинском такмичењу у кошарци. У узбудљивом финалу поражени су од Гимназије резултатом 51-48. Браво за наше момке и свака част на борбености и залагању.

Прочитајте више

Новогодишња дечја чаролија

Данас је у Нишу одржано такмичење у припреми торти и колача под називом “ Тортијада 2023. Тема „Новогодишња дечја чаролија“, под покровитељством Удружења Угоститељских и туристичких Посленика Ниш.

Прочитајте више