Дан породице обележен је у Трговинско-угоститељској школи 15.5.2023. године. Наша школа је отворила врата породицама својих ђака, али и ученицима осмог разреда школа у Лесковцу и околини.
Овај дан представља круну двонедељног пројекта по идеји професорке Иване Стојковић Сумерско-вавилонска цивилизација у Трговинско-угоститељској школи. Пројекат је реализован у оквиру два главна циља. Први циљ је да уведемо родитеље и породицу у процес образовања. Тако су наши ученици учили заједно са својим родитељима, бакама, декама и другим члановима породице. Други циљ се тиче методике наставе. Сумерско-вавилонска цивилизација је обрађена, у оквиру међупредметних корелација, из угла књижевности, хемије, историје, енглеског језика, географије, куварства, посластичарства и економије. Сви ученици и чланови њихових породица могли су да се упознају са сумерском књижевношћу, клинастим писмом, првим новцем, Тигром и Еуфратом, Месопотамијом. Могли су да учествују у спремању јела и десерта на основу оригиналних рецепата Сумера и да уживају у њима.  
На Дан породице су наши гости, ученици осмог разреда, били део породице Трговинско-угоститељске школе. Надамо се да ће неки од њих пожелети да наредне четири године буду део нас.