Једанаесто по реду, међународно такмичење Пословни изазов западног Балкана окупило је ученике средњих школа из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске и Србије. Ово тродневно такмичење у предузетничким вештинама било је одржано од 25. до 27. априла 2023. године у Улцињу.
 
Такмичење је окупило 80 ученика из 55 средњих школа, који су победили на регионалним и националним такмичењима одржаним у четири земље у овој школској години, у конкуренцији од више од 1200 ученика.
 
Првог дана такмичења, ученици су имали прилику да се упознају кроз низ забавних и едукативних активности а увече су подељени у 20 мешовитих тимова и сви су добили исти задатак: да осмисле производ или услугу која ће у ери вештачке интелигенције очувати неке основне људске вештине.
 
Четворо ученика који формирају један тим долазе из четири земље и нису се познавали пре почетка такмичења, што је чинило изазов још већим. Другог дана су развијали своје пословне идеје уз подршку ментора са Универзитета Доња Горица и из Алумни клуба Достигнућа младих, а у четвртак су жирију презентовали своје бизнис планове након чега је организована додела награда победницима.
Нашу школу представљала је ученица четвртог разреда смера комерцијалиста, Теодора Станковић у пратњи наставнице Александре Спиридоновић.