У суботу, 18.децембра 2021.године на ФАКУЛТЕТУ ЗА БАНКАРСТВО, ФИНАНСИЈЕ И ОСИГУРАЊЕ у Београду одржано је онлајн такмичење средњошколаца у изради бизнис плана „Start-up и ученичко предузетништво-Осмисли идеју и стави је у функцију“. На државном такмичењу је учествовало 18 ученичких тимова школа из Србије и Бања Луке.

Трговинско-угоститељску школу из Лесковца у финалном такмичењу представљала су два тима ученика трећег и четвртог разреда образовног профила комерцијалиста.

За бизнис план „SMART KLINKO“ и најбољу презентацију истог:

Прво место – ваучер у вредности од 500 евра освојио је ученички тим у саставу: Анђела Димитријевић, Јана Милојковић и Страхиња Ђуретић.

Ученички тим „MODERNI LESKOTEX“  у саставу: Милица Савић и Даница Стаменковић – освојио је ваучер у вредности од 150 евра.

Ово су драгоцена искуства која ученицима омогућавају да оснују ученичке компаније у школи,  да закораче у реализацију и тако овладају новим вештинама.

Ученици су, већ другу годину за редом, показали да су веома успешни у осмишљавању идеје и изради бизнис планова, тако да темељи постоје.

Мисија  професора је да их подрже  и буду на располагању, уколико би имали било каква питања.