У уторак, 06. априла 2021. године,  одржана је  презентација ученичког пројекта „ ЛЕСКОВА МЕДНА БАШТА“  као бизнис идеја  у оквиру старт ап и ученичког предузетништва у организацији Београдске банкарске академије.

 

Ученици из 3/1 и 4/1 узели су учешће у онлајн радионицама које је Београдска банкарска академија организовала 20. и 27. марта 2021. године преко Гугл мита.

Трговинско-угоститељска школа из Лесковца је имала шест представника одељења 3/1 и 4/1.

Бизнис идеја  „ЛЕСКОВА МЕДНА БАША“,  апликација за телефоне која има за циљ да подигне еколошку свест грађана Лесковца и друштвено одговорних компанија,  која повезује исте у сакупљању отпада за рециклажу, нудећи им заузврат медоносне биљке и ЛЕСКУ и могућност решења уређења медоносних башти, представљена је путем гугл мита вршњацима, професорима и руководству школе.

Део пројекта „ЛЕСКОВА МЕДНА БАШТА“ следи у наставку:

ВИЗИЈА: 

Постати локално важан, високо квалитетан бренд за јединствену дестинацију, која са уравнотеженом комбинацијом богате биљне културе-цвећа и леске нуди многобројне могућности уређења медних башти.

 

ЦИЉ: Подизање свести људи о потреби заштите животне средине у Лесковцу, Јабланичком округу, Србији.

            циљ нам је да пружимо одличне услуге у повезивању оних који нуде леску и који је траже.

Још један циљ ком тежимо је да нашим суграђанима пружимо врхунске услуге на заједничком путу са „ЛЕСКОВОМ МЕДНОМ БАШТОМ“.

 

ЦИЉ: да створимо трајне вредности:

  1. природним производима-нпр.:мед
  2. доживотни квалитет здравља и
  3. сигуран еколошки простор.

Притом озбиљно схватамо улогу сваког члана друштвене заједнице свесног одговорности и усмеравамо своје деловање ка еколошким и социјалним аспектима-како бисмо и у будуће били успешни.

 

МИСИЈАНАШЕ АКТИВНОСТИ УСМЕРЕНЕ СУ НА РАЗВОЈ ДРУШТВЕНЕ ОДГОВОРНОСТИ КОМПАНИЈА ГРАДА ЛЕСКОВЦА, СТАНОВНИШТВА, ЊИХОВО ПОВЕЗИВАЊЕ  И ДИСТРИБУЦИЈУ МЕДОНОСНИХ БИЉАКА И ЛЕСКЕ, КАО ДОДАТНОГ РЕЗЕРВОАРА НЕКТАРА.

НАША МИСИЈА ЈЕ ДА НАСТАВИМО ДА РАДИМО КАО ПРЕФЕРИРАНИ СНАБДЕВАЧ РЕШЕЊА ЗА ОЧУВАЊЕ ЕКОЛОГИЈЕ ЗАВИЧАЈА.

ТО ЋЕМО ОСТВАРИТИ КРОЗ ОРГАНИЗОВАЊЕ ЕКОЛОШКИХ РАДИОНИЦА И АКЦИЈА ЗА НАЈМЛАЂЕ И СТАРИЈЕ.

 

У овом тиму биле су следеће ученице  наше школе Теодора Марковић, Анђела Петровић и Катарина Ђорђевић из одељења IV-1.  Ментор је професор  економске групе предмета Марина Михајловић.

Честитамо ученицама које су учествовали у  презентовању и позивамо друге ученике да се наредне године пријаве за ово учешће на  радионицама и такмичењу у старт ап и ученичком предузетништву.

 

Датум: 07.04.2021.                                                           Извештај саставила:

Место: Лесковац                                                               Професор Марина Михајловић