Сајам ученичких компанија у организацији Достигнућа младих је одржан у среду, 4.марта 2020.године у Тржном центру Рода у Нишу. На сајму је учествовало 37 ученичких компанија из региона. Производе својих компанија представиле су и ученице наше школе: „Kata smoothiе“ и „Virto travel“.
Компанија „Ката Smoothie“ je пословна профитна organizacija, kojа својим пословањем подстиче здрав живот, како код деце предшколског и школског узраста, тако и студената и старијих особа. Идеја је настала током великих одмора и потреба ученика да попију неки здрави напитак.
Ова компанија нуди 4 врсте смутија. Смути који је најпопуларнији у компанији је КАТА smoothie. У њему се налази један од најпознатијих еликсира за подмлађивање ГРЕЈПФРУТ. Садржи витамин А који је добар за вид, раст, развој костију, побољшава имунитет и убрзава метаболизам.
Чоколадни напитак побољшава концентрацију. Главни састојак овог смутија је БАНАНА, а оно занимљиво за овај смути је што је богат калијумом и садржи мало соли који помаже деци током одрастања и учења.
Смути за дијабетичаре се је показао као веома укусан и делотворан напитак.
Воћни смути – најзначанији састојак је ЦРНА РИБИЗЛА која је делотворна на пуно начина. Она успрешно лечи тешке инфекције, помаже при лечењу крварења десни, проширених вена и позитивно утиче на повећање нивоа концентрације.
„Kata smoothie“:
Топ менаџер: Анђела Стојиљковић, ученица 3-1
Менаџер финансија: Анђела Петровић, ученица 3-1
Менаџер маркетинга: Теодора Марковић, ученица 3-1
Менаџер производње: Катарина Ђорђевић, ученица 3-1

Друга компанија је „Virto travel“ која послује као пословна профитна организација. Компанија је почела са радом 01.12.2019.године.
Како би потрошачи донели ефикаснију одлуку о томе где би најрадије отишли на путовање могу, уместо прелиставања часописа и разгледања понуда, безброј пута, једноставно ставити VR наочаре, изабрати било коју од многобројих дестинација данашњице и уз одређену цену доживети незаборавно искуство.
„Virto travel“:
Топ менаџер: Катарина Петровић, ученица 4-2
Менаџер финансија: Стојковић Петра, ученица 4-2
Менаџер маркетинга: Стојиљковић Сара, ученица 4-2
Менаџер набавке и технологије: Милена Стефановић, ученица 4-2


Ментори ученичких компанија:
1. Александра Спиридоновић
2. Слађан Цветковић