У периоду од 9. до14. априла реализовано је студијско путовање ученика трећег и четвртог разреда свих образовних профила  наше школе. Студијским путовањем је било обухваћено 114 ученика и 11 професора.

  Циљ путовања била је студијска посета партнерској школи из Новог Места са којом школа сарађује у оквиру међународног пројекта ГАТУС од  2012. године. У организацији Славице Штерк, професорке Центра биотехнике и туризма и ученика њихове школе, организовано је разгледање туристичких знаменитости Новог Места  уз туристичку пратњу ученика образовног профила хотелијерски техничар. Ученици су затим видели школски ресторан са свим његовим садржајем. У хотелу Шпорт, партнерским хотелом школе из Новог места, ученици су се упознали са радом свих служби као и са организацијом и радом спа центра у оквиру њега.  Дружење са ученицима партнерске школе из Новог Места завршено је пригодним програмом у организацији ученика из Словеније.

  Након овог стручног дела путовања посетили смо Италију и то Верону, Пизу, Фиренцу, Рим, Монтекатини, Лидо ди Јесело и Трст.

  Студијско путовање реализовано је са агенцијом „Колиба турс“ чија је понуда као најјефтинија изабрана на тендеру од 26.10. 2018. године. Агенција је у потпуности испунила захтеве постављене на тендеру.