Трговинско-угоститељска школа је 16.04.2019. године била домаћин конференције о учењу кинеског језика у основним и средњим школама у Србији коју је организовало Одељење за образовање НР Кине у Републици Србији поводом обележавања 7 година успешне реализације овог пилот пројекта.

           Конференцији је присуствовала делегација Амбасаде НР Кине на челу са Јуеном Ђигангом, Првим секретаром Одељења за образовање кинеске амбасаде у Србији, представници локалне самоуправе, руководилац ШУ Лесковац Марина Илић,14 наставника волонтера кинеског језика из целе Србије и заинтересовани наставници и ученици наше школе.

           На конференцији су о пројекту и досадашњим искуствима говорили директор школе Градимир Илић, први секретар Јуен Ђиганг, наставник волонтер у Трговинско-угоститељској школи Ху Јуфен и ученица школе Анастасија Самарџић.

           Након конференције одржано је кратко представљање ове древне културе и цивилизације кроз музику и песму, свирање традиционалног кинеског инструмента фулус, плес са лепезом и ревију националних ношњи за различите прилике.

           У кухињи и ресторану школе одржана је радионица припреме кинеских кнедли са месом и дегустација истих, а на крају дана ученици и остали заинтересовани могли су да се опробају у 7 различитих радионица: бојењу традиционалних маски, вештини резања папира и прављења фигура, коришћењу штапића за јело, вежбању покрета из борилачких вештина, радионици калиграфије, осликавању тањира и везивању чворова среће. Све активности реализовали су наставници волонтери, а за најуспешније учеснике радионица обезбеђене су и пригодне награде.