Другу годину за редом, компанија “Дијамант“ из Зрењанина организује пројекат “Млади посластичар“са циљем да посластичарски занат, који је све траженији, настави свој живот међу младим и амбициозним људима.

          Током претходних пет месеци, познати посластичар Здравко Гавриловић, посетио је пет школа у Србији, међу њима и нашу. Одржао је радионице и интерна школска такмичења. Из наше школе такмичари великог финала били су: Даница Спасић, ученица 3/8 разреда, Вељко Милосављевић и Јован Пејковић, ученици 2/8 разреда.

          На овогодишњем великом финалу које је одржано 17.03. у Београду учествовале су школе из Лесковца, Аранђеловца, Куле, Смедерева и Шапца.

          Наши ученици су показали изузетну спретност и креативност у припреми “колача од шаргарепе“ и посластице по избору.

          По оцени стручног жирија наша ученица Даница Спасић је била најбоља и проглашена је за најбољег младог посластичара ове сезоне.Добила је вредну награду од 200 000,00 динара.

          Ученик Вељко Милосављевић освојио је друго место и награду која ће му бити од велике користи – планетарни миксер.

          Трће место припало је ученику из Аранђеловца.

          Наш ученик Јован Пејковић је био јако запажен и похваљен за рад и креативност.

         Велико финале пројекта “Млади посластичар“ показало нам је да имамо и школујемо изузетно даровите ученике, да позив посластичар постаје све актуелнији и да млади људи гаје велику љубав према овом слатком занату.