Трговинско-угоститељска школа из Лесковца наставља дугогодишњу успешну сарадњу са Народном банком Србије у едукативним активностима са циљем финансијског образовања младих.

Поводом обележавања „Недеље штедње“, за ученике наше школе 02.11.2018.године организована је друштвена игра на табли „Финансије за касније“ за ученике трећег и четвртог разреда и радионица „Мој буџет и ја“ за ученике другог разреда.

Сви ученици посетили су и  изложбено-едукативни простор у просторијама Палате Народне банке Србије уз стручно вођство. Чули су предавања  о историји настанка српског динара, али и о настанку других новчаница које су највише налазе у оптицају (евро, долар и сл.), фалсификатима, електронском банкарству, инстант плаћању и осталим активностима Народне банке. Такође су имали прилику да сами израде ковани новац на ручној преси и добију новчаницу са својим ликом.

Приликом ове посете уговорен је следећи сусрет, овога пута у нашој школи, и заједничке активности које ће бити реализоване почетком наредне године.

Представницима ове установе ученици су поклонили свој рад на тему знаменитих личности које се налазе на оптицајним новчаницама са текстовима на српском, енглеском, немачком, француском и руском језику.