Херцег Нови је био домаћин овогодишњег међународног такмичења угоститељских и туристичких школа ГАТУС.  Ученици Трговинско-угоститељске школе били су гости Херцег Новог од 21.09 до 24.09. 2017. године. Екипу наше школе чинило је 9 ученика и ментора. Такмичили су се у следећим дисциплинама:   „Постављање свечаног стола за пословни ручак за 4 особе“,  „Припремање барских пића – коктела“  , „Припремање националног јела по избору (од рамстека или разбратне)“, „ Припремање ресторанског десерта „ и  „Презентовати тродневни  Спешл интерест аранжман у вашем месту за групу људи“.

У дисциплини „Постављање свечаног стола за пословни ручак за 4 особе“ ученици Анива Лазаревић и Стефан Тодоровић са ментором Славиљубом Марковићем освојили су златно признање.

У дисциплини „Припремање барских пића – коктела“  ученик Никола Ђорђевић са ментором Славиљубом Марковићем освојио је златно признање.

У дисциплини „Припремање националног јела по избору (од рамстека или разбратне) и припремање ресторанског десерта“  ученици  Страхиња Стевчић,  Данијел Цветковић и Сања Ђокић са ментором Славишом Милошевићем освојили су сребрно признање.

У дисциплини  „Презентовати тродневни  Спешл интерест аранжман у вашем месту за групу људи“ ученице Анастасија Антић, Јована Цветковић и Марија Цветановић са ментором Данком Илић освојиле су златно признање.