Домаћин овогодишњег Републичког такмичења из Трговинског пословања била је средња Економско-трговинска школа из Пожаревца. Такмичење је одржано од 31. марта до 1. априла 2017. године. у школском кабинету за трговинско пословање уз присуство социјалних партнера који су чинили део комисије за такмичење.

Трговинско-угоститељску школу из Лесковца представљале су Станковић Александра и Илић Мартина, ученице трећег разреда образовног профила Трговински техничар, а професори који су их припремали су професор Практичне наставе Бјелетић Љубиша и професорка Трговинског пословања Гроздановић Татјана.

У конкуренцији од 25 представника трговинских школа са територије Србије, ученице су екипно освојиле друго место, а у појединчној конкуренцији Станковић Александра је заузела друго место за 0,34 поена иза првопласиране ученице школе домаћина, а Мартина Илић је заузела 4. место.
По завршетку такмичења ученици су са професорима, у организацији домаћина, обишли кућу Милене Павловић Барили, Пожаревачки музеј и зграду Општине.