Ове године прославља се 140 година од рођења чувеног писца Боре Станковића. Књижевник Бора Станковић живео је на размеђи времена и простора, бележећи лепоту старог Врања.

Žal za mladost 01

Актив српског језика са члановима креативне секције (Раша Јовановић III/2, Андријана Савић III/2, Марко Митровић III/2, Марта Павловић I/1, Анђела Александров I/2, Ксенија Марковић I/2, Јована Ђелић I/2, Јована Степановић I/3, Теодора Стојановић I/6) осмислио је и реализовао  духовиту представу Жал за младост на нашем дијалекту, желећи да прикаже  надалеко чувени мерак и дерт, испеван у многим врањанским песмама, али и  причу о поменутом писцу, младости, лепоти и љубави. Представа је реализована 17. маја 2016. године као социјална активност са штићеницима Геронтолошког центра у Лесковцу.

Она је део пројекта Корак по корак који промовише волонтерски рад.

За нашу публику ученици су у школској посластичари спремили колаче које је Бора Станковић највише волео (ванилице и баклаве).

Након представе уз громогласан аплауз дружење се наставило уз врањанске песме  и игру на обострано задовољство.

Žal za mladost 02 Žal za mladost 08 Žal za mladost 07 Žal za mladost 06 Žal za mladost 05 Žal za mladost 04 Žal za mladost 03