SWEET AND SAVORY IDEAS

КРАТАК ОПИС ПРОЈЕКТА

“SWEET AND SAVORY IDEAS”

бр.2019-1-RS01-KA102-000518

 

 

                 Предлог пројекта Трговинско-угоститељске школе „Слатке и укусне идеје“  прихваћен је и одобрен за финансирање у оквиру програма ЕРАЗМУС +. Школама из Србије је 2019. године по први пут одобрено учешће у пројектима мобилности у области стручног образовања и обука КА102 ВЕТ Фондације Темпус. Партнер на пројекту биће организација ИН-ПЛАНЕТ из Атине.

                  Пројекат ће обухватити првенствено наставнике и ученике образовног профила посластичар.  Биће реализован у току наредне 2 школске године, до септембра 2021. године. Циљ пројекта је повећање мобилности и стручних компетенција наставника и ученика у сарадњи са партнерима из Атине, са сврхом међународног повезивања сродних школа и институција и размене искустава у раду и учењу. Активности пројекта биће реализоване кроз 3 туре мобилности за по 10 ученика и једног наставника-пратиоца који ће боравити у Атини по 14 дана. Партнерска организација организоваће свакодневне активности које ће обухватати предавања, радионице, стручне посете сродној школи, стручним удружењима, посластичарницама и фабрици слаткиша, као и часове грчког језика и културолошке посете знаменитостима Атине. Након завршених мобилности своје утиске и знања пренеће осталим ученицима школе. Искуства која ће стећи, осим професионалних вештина, укључиваће и знање које олакшава њихов лични развој и нове културне и друштвене компетенције.

              Школа ће имплементирати нове позитивне резултате у свој рад и одржавати контакт са партнерима како би кроз ову сарадњу побољшала квалитет образовања, промовисала иновације, створила атрактивно европско подручје стручног образовања и ојачала европску димензију школе. Штампани и електронски материјал биће дигитализован путем платформи EPALE & e-twinning, facebook  i e-class.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Грчке традиционалне посластице из руку ученика Трговинско-угоститељске школе

Након успешног боравка ученика Трговинско-угоститељске школе у Атини, а у оквиру ЕРАЗМУС + пројекта „Sweet and Savory Ideas“ финансираног од стране ТЕМПУС  фондације, приступило се другој фази реализације овог пројекта у виду дисеминације. Ова фаза пројекта је веома битна јер има за циљ ширење идеја и циљева пројекта на националном и локалном нивоу. У складу са тим, директорка Драгана Иванчевић са својим тимом је организовала презентацију прве мобилности у просторијама школе. Ученици и њихов ментор Јасмина Николић припремили су и живописно представили свој двонедељни боравак у Атини. Кроз детаљне описе, уткане у професионално урађену презентацију у ПП,  успели су да у потпуности дочарају атмосферу која је владала за време овог стручног боравка. Ученици и њихова менторка нису крили одушевљење док су присутне  фотографијама и топлом речи водили у Атину  на њихове теоријске и практичне часове. Одушевљење нису крили ни гости наше школе, представници локалне самоуправе, директори школа, родитељи, колеге и представници медија. Уследила је и „слатка“ завршница у виду дегустације свих посластица чије су тајне израде наши ученици научили у Атини. Наравно, нису изостале ни  посластице које се традиционално израђују у нашој школској посластичари „Фонтана“, а на које смо посебно поносни. Док се утисци сређују, друга група ученика наше школе се већ припрема да ускоро крене пут Атине.