PRACTICE, PLAY, PROMOTE!

КРАТАК ОПИС ПРОЈЕКТА

“ Practice, Play, Promote!

бр. 2020-3-EL03-KA105-006615

Трговинско-угоститељска школа биће део новог Ерасмус пројекта “Вежбајте, играјте се, промовишите!” који обухвата размену младих из Грчке, Бугарске, Северне Македоније, Србије и Мађарске.

Циљ пројекта је промоција здравих стилова живота  и укључивање младих са мање могућности из географских и економских разлога. Пројекат ће имати 2 мобилности за 8 ученика и 2 наставника-пратиоца из сваке од земаља учесница. Планиране активности реализоваће се у Грчкој, на Пелопонезу, током лета или јесени 2021.

ПОЧЕТАК ОМЛАДИНСКИХ РАЗМЕНА У ЈУНУ!

Вежбајте! Играјте се! Промовишите! је Ерасмус + пројекат омладинске размене коју организује неформална група „Млади за Метони“. Овај пројекат има две активности:

1) АПВ (посета за планирање активности) 5 – 6. јуна + 2 дана за путовање (по 1 учесник из сваке организације старији од 18 година)
2) Размена младих од 18. до 25. јуна + 2 дана за путовања (8 учесника од 13-30 година (по могућности 16-23 године) + 1 вођа групе старији од 18 година)

У свакој од активности учествоваће учесници из 5 земаља: Грчку представа Youth for Methoni, Северну Македонију EVEC из Штипа, Бугарску YIYD, Србију Трговинско-угоститељска школа Лесковац и Мађарску Kalamaris Egiesulet.

Пројекат има следеће циљеве:
• освестити учеснике о важности здравог и активног начина живота;
• натерати учеснике да развију акције за борбу против гојазности организовањем кампање у Метонију;
• омогуц́ити учесницима да користе Петанк као средство за активно провођење времена на отвореном;
• повец́ати самооснаживање и самопоштовање младих.

Биће то међународни састанак током којег млади добијају прилику да уче једни од других и размењују искуства. Имају прилику да раде у мултикултуралним тимовима и граде своју европску мрежу. Што више делимо једни с другима, више учимо једни од других.