Посластичар

Образовни профил посластичар спада у подручје рада угоститељства у трајању од три године и у одељењу има 30 ученика. Основна делатност овог занимања је у производњи и промету посластица.

Школа пружа ученицима знања из опште-образовних предмета док се већа пажња поклања уже стручним предметима а посебно вежбама и практичној настави. У саставу школе постоји специјализован кабинет и школска посластичара „Фонтана“ у центру града,  где ученици посластичари у свим разредима изводе часове вежби и практичне наставе. Такође, са својим наставницима, учествују у изради ситних колача и торти за потребе разних манифестација у школи и граду.

Васпитно – образовни рад ученицима пружа високостручно наставничко особље. У току школовања ученици се оспособљавају за припрему свих врста традиционалних и савремених посластица: колача, кремова, торти, пудинга, суфлеа и других посластица. Ученици овог занимања често одлазе на сајмове и изложбе угоститељства а учествују и на готово свим такмичењима средњих угоститељских школа.

Ученици  у току школовања имају професионалну праксу и тада се налазе у школској посластичарници и објектима социјалних партнера како би усавршили своја знања у практичној примени. Након завршетка школовања могу ванредно уписати доквалификацију и преквалификацију на неким од жељених смерова а такође могу наставити школовање на одговарајућим Високим струковним школама. Уколико желе да се запосле биће радо примљени у свим угоститељским објектима у земљи па и у иностранству.

Trgovinsko Ugostiteljska Skola Leskovac poslasticar 01 Trgovinsko Ugostiteljska Skola Leskovac poslasticar 02 Trgovinsko Ugostiteljska Skola Leskovac poslasticar 03 Trgovinsko Ugostiteljska Skola Leskovac poslasticar 04 Trgovinsko Ugostiteljska Skola Leskovac poslasticar 06 Trgovinsko Ugostiteljska Skola Leskovac poslasticar 07 Trgovinsko Ugostiteljska Skola Leskovac poslasticar 08 Trgovinsko Ugostiteljska Skola Leskovac poslasticar 09