О ШКОЛИ

Трговинско-угоститељска школа данас има више од 830 ученика у 29 одељења. Налази се у школској згради у насељу Дубочица. Школски објекат састоји се из приземља и два спрата. Објекат има централно грејање и прикључен је на градску топлану.

Школа располаже довољним бројем учионица и савремено опремљеним кабинетима за сваки од 8 образовних профила. Настава се одржава у преподневној (трећа и четврта година) и поподневној смени (прва и друга година).

У саставу школе су и школске радионице: 2 ресторана, посластичарница и продавница.  Ресторан у приземљу школске зграде служи за обављање практичног дела наставе из куварства и услуживања, капацитет ресторана је око 150 места. Ресторан „Златни праг“ је отвореног типа и налази се у центру града и у њему ученици стичу неопходно искуство у раду, обављајући практичну наставу из куварства и услуживања. У посластичарници „Фонтана“ ученици образовног профила обављају практичну наставу и уче да припремају традиционалне и модерне торте, колаче и остале посластице. Део практичне наставе из области ттрговине реализује се у школској радионици – продавници „Туш трејд“ у самој школској згради.

Трговинско-угоститељска школа има сарадњу са школама у Србији као и у иностранству, учествује у бројним међународним пројектима и такмичењима. Као учесници, освајали смо медаље на свим такмичењима у земљи и иностранству, а као реномирана и успешна школа били смо добри домаћини многих локалних, републичких и међународних такмичења.

Одличну сарадњу имамо и са локалном самопуравом, партнерима из привреде, институцијама културе и омладинским организацијама и наши ученици и професори активно учествују и дају значајан допринос у многим пројектима и активностима културног, хуманитарног и едукативног карактера.