Трговински техничар

Школа уписује једно одељење на четвртом степену стручности за образовни профил трговински техничар са 30 ученика. Иако се ради о старом програму настава је и за овај програм осавремењена и прилагођена модерном пословању, а образовни процес се изводи у савремено опремљеним кабинетима и школској продавници.

Трговина је једна од најстаријих привредних делатности, која подразумева процес размене робе и услуга. Лесковац је град са дугом трговачком традицијом, а у школским клупама стари лесковчани су од 1906. године имали прилику да буду подучавани трговачким вештинама у тадашњој Трговачко-занатској школи. О томе колико је трговина у Лесковцу била важна говоре следећи списи:

“Шће ни школа! Море, шће ни школе и големо знање! За Лесковчанина си је доста да научи да чита и пише и убаво да изучи рачуницу. Шће му поголемо знање. За њега си је трговија! И затој дете треба да изучи: три године трговију у Лесковац, три године да учи штедњу у Пирот, и три године у Ужице да изучи њини марифетлуци. И више му не треба. Доста. За живот му друго не треба. Кад тој убаво изучи, тој му је повише од сви факултети и све школе.”

Тако је до данашњег дана. Образовни профил трговински техничар је међу најтраженијим занимањима Трговинско-угоститељске школе. У прилог томе говори и чињеница да наша школа брижно обликује потенцијалне трговце и да годинама уназад ученици школе заузимају најбољи пласман на Републичким такмичењима из трговинског пословања са практичном наставом.

Посебан акценат стављен је на практичну наставу и сарадњу са социјалним партнерима, пре свега великим трговинскм ланцима попут Роде, Идее, Њујоркера, Галерије подова и многих других  који омогућавају проверу и примену теоријских знања кроз практичан рад у реалном пословном окружењу.

Trgovinsko Ugostiteljska Skola Leskovac Trgovinski tehnicar 01 Trgovinsko Ugostiteljska Skola Leskovac Trgovinski tehnicar 02 Trgovinsko Ugostiteljska Skola Leskovac Trgovinski tehnicar 03